Lähden opiskelijavaihtoon Etelä-Koreaan


kuva: pixabay

Kuten otsikosta voi lukea, olen suuntaamassa alle kuukauden kuluttua takaisin Etelä-Koreaan. Tällä kertaa olen menossa hieman pidemmäksi aikaa kuin 
4 vuotta sitten.

Olen lähdössä vaihto-opiskelijaksi Hanyang Universityyn ja matkavalmisteluissa on mennyt koko viime syksy ja tämä alkuvuosi. Syksy meni vaihtohakua varten tarvittavien papereiden ja kaikenlaisten liitteiden hommaamiseen. Piti hommata mm. matkavakuutus, sillä liiton kautta saamani matkavakuutus on voimassa vain ensimmäiset 45 päivää. Matkavakuutus piti olla hommattuna siinä vaiheessa, kun lähetin papereita Koreaan päin. Joululoman tein töitä, jotta sain kasvatettua matkakassaa ja tammikuussa olen hoitanut käytännön asioita, kuten rokotukset ja viisumin kuntoon.

Olen varma, että tästä vaihtariajasta tulee aivan mahtavaa. Koska olen aiemmin käynyt Etelä-Koreassa ja puhun kieltä tyydyttävästi, ei yksin reissuun lähteminen pidemmäksi ajaksi tunnu niin hankalalta. Koulu alkaa maaliskuussa, mutta itse lennän Souliin jo pari viikkoa aiemmin. Aiemmasta kokemuksesta tiedän, että minulla menee ainakin viikko jetlagin kanssa. Varasin lisäaikaa myös siksi, että kerkeän "lomailla" ennen kuin koulu alkaa. Erityisen innoissani olen siitä, että pääsen vihdoin näkemään kirsikankukat ensimmäistä kertaa. Se on ollut haaveenani jo pitkään.

kuva: pixabay

Tulen tänne blogiin raportoimaan vaihtariajastani, mutta en osaa sanoa, millä viiveellä postaukset tulevat. Tästä syystä suosittelen ottamaan minut instagramissa seurantaan, koska sinne tulen päivittämään säännöllisemmin.

Viime reissulta tekemäni budjettipostaus on yhä blogini suosituimpia postauksia, ja aikeena on tehdä vaihtariajalta myös budjettipostaus. Onko siellä ketään kiinnostunut lukemaan vaihtariajan kustannuksista?

Tähän loppuun vielä lisään, että edellisestä blogipostauksesta on vierähtänyt taas ihan hävyttömän kauan aikaa, mutta en vain ole koulukiireiden takia kerennyt kirjoittelemaan mitään. Minulla on varastossa paljon kuvia aiemmilta reissuilta, mutta en tiedä ovatko ne enää ajankohtaisia. Kuvia olisi muun muassa Hampurista ja onhan minulla vielä Amsterdamin vikan päivän matkapäiväkirja tekemättä... Mitä mieltä olette, onko järkevää postata blogiin 2-3 vuoden takaisia kuvia? Ainahan voin postata ne omaksi ilokseni tännekin, sillä parhaimmisto kuvista löytyy instagramistani.

No comments

Kysymyksiä? Ruusuja? Risuja? Jätä kommentti, se merkitsee minulle tosi paljon :)