Mitä tehdä yksin Amsterdamissa?Toinen päivä lokakuisessa Amsterdamissa alkoi aamupalalla hostellin viereisessä Coffee Fellows-kahvilassa. Aamupalaksi söin palan porkkanakakkua kahvin kera. En aiemmin ole välittänyt porkkanakakuista, mutta tuon matkan jälkeen olen maistellut niitä Suomessakin pari kertaa. Nam!

Alkuperäisen suunnitelman mukaisesti toisena päivänä shoppailun lisäksi oli tarkoitus muun muassa maistella paikallisia herkkuja Foodhallenissa ja käydä syömässä pannukakkuja. Toisen päivän suunnitelma piti osin ja petti osin. Shoppailin tuliaisia, maistoin pannukakkuja ja kiertelin ympäri kaupunkia kuvaten kaikkea enemmän ja vähemmän mielenkiintoista. Annan kuvien puhua puolestaan ja hiljenen hetkeksi.


Magna Plazasta odotin löytäväni vaikka mitä, mutta eihän sieltä löytynyt juuri mitään. Luulisi, että näin hienosta kauppakeskuksesta löytyisi ilmaiset vessat, mutta ei löytynyt. Kiersin kauppakeskuksen kerros kerrokselta, mutten löytynyt mitään mielenkiintoista Yankee Candlen liikkeen lisäksi. Ostin sieltä siskolle ja itselleni tuliaiset. Paska reissu, mutta tulipahan tehtyä.Magna Plazasta poistumisen jälkeen suuntasin kohti toista kuuluisaa ostoskeskusta, De Bijenkorfia. Jos olisi ollut enemmän rahaa mukana, olisin ostanut sieltä jotakin, mutta päädyin vain käymään vessassa sillä ne olivat ilmaiset.

Matkan varrella oli myös jokin liikkuva huvipuisto tai vastaava, jossa oli paljon ihmisiä ja vielä enemmän meteliä. Sieltä ostin itselleni ällönmakean vohvelin suklaakastikkeella enkä pystynyt syömään edes puolia... Liian makea omaan makuuni !


Tähän kuvaan on hyvä lopettaa toisen päivän matkakertomus. Huomasin vasta kotona kuvia läpikäydessäni, että yksi niistä pannukakkupaikoista - Pancakes Amsterdam -, joissa suunnittelin käyväni on tuossa ylläolevassa kuvassa. Etsin paikkaa todella tarkasti silmillä seuloen, enkä löytänyt koko puljua. Nyt on kyllä todella hölmö olo !

Onko sinulle sattunut vastaavia tilanteita reissuillasi?

Ja tähän loppuun vinkkinä vielä: Jos olet aikeissa suunnata Amsterdamiin ja mietit mitä tehdä yksin Amsterdamissa, katsasta ihmeessä (*) iamsterdam.com - Saat sieltä kaikki tiedot mitä tarvitset Amsterdamin lomaa varten :)

Itse käytin sivustoa suurimpana tiedon lähteenä kun etsin tietoa julkisesta liikenteestä, ruokapaikoista ja nähtävyyksistä.

No comments

Kysymyksiä? Ruusuja? Risuja? Jätä kommentti, se merkitsee minulle tosi paljon :)