Itaewon, viimeinen päivä Etelä-Koreassa

Tässä postauksessa kerron teille vuosi sitten tehdyn Etelä-Korean matkan viimeisestä päivästä. Aika lentää aivan liian nopeasti... En suostu uskomaan, että siitä on jo vuosi kun tulin takaisin Soulista. Muistin virkistämiseksi, kävin Soulissa 2½ viikon reissulla toukokuussa 2016. Olen postannut matkasta hitaasti mutta varmasti. Viimeinen matkapäivä meni Itaewonin alueeseen tutustumiseen. Jos et ole lukenut aiempia postauksiani Koreasta, ne löytyvät täältä.

Vaikka Soulissa näkee ulkomaalaisia nykyään melkein joka puolella, on Itaewon kuitenkin Soulin "ulkomaalaiskeskittymä". Itaewonin lähettyvillä on käsittääkseni Amerikan armeijan tukikohta tai jotain vastaavaa, mikä selittää ulkomaalaisten normaalia suuremman määrän alueella. Itaewonissa on todella paljon kansainvälisiä ravintoloita. Sinne kannattaa siis suunnata, jos kyllästyy korealaiseen ruokaan. Jos multa kysytään, korealaiseen ruokaan on todella vaikea kyllästyä, sillä valinnanvaraa on niin paljon :D

En tiedä mistä johtuu, mutta sain sellaisen kuvan Itaewonista, että siellä on pikkiriikkisen kalliimpaa kuin Hongdaessa tai Bucheonissa esimerkiksi. Puhun siis kahviloista ja ruuasta ylipäätänsä. Mun teoria on se, että alueella asuu rikkaita ulkomaalaisia ja on paljon autenttisia kansainvälisiä ravintoloita, jotka vaativat kalliimpia raaka-aineita, mikä selittäisi hieman kalliimman hintatason.

Meidän alkuperäinen suunnitelma oli viettää päivä suositussa Dragon Hill Spa-kylpylässä, mutta Krisse tuli kipeeksi, joten jätettiin välistä. Eikä meillä rehellisesti sanottuna olisi edes ollut aikaa. Käytettiin koko päivä siis syömiseen ja ikkunaostosten tekoon.

Meillä teki pieli pizzaa ja käytettiinkin hyvä tovi ennen kuin löydettiin sopiva paikka. Eka paikka ei puhunut hyvää englantia, joten ei saatu selväksi pystyykö sieltä tilaamaan kokonaisen pizzan vai vaan siivuja. Jatkettiin matkaa ja löydettiin italialainen ravintola Pizza Muzzo, jonne asteltiin sisään.

Pizza Muzzo olikin normaalia fancympi paikka, ainakin jos verrataan niihin, missä yleensä käyn Suomessa. Pizza oli terveellisemmän näköistä ja makuista kuin roiskeläpät, joita yleensä suosin :D Taisi olla yksi niistä harvoista kerroista, kun käytin haarukkaa ja veistä pizzan syömiseen. Kuvassa näkyvä pizza oli 20,000 KRW ja jaettiin se Krissen kanssa puokkiin. Maksoin omasta puoliskostani jotakuinkin 8-10 euroa. Mahat täynnä pizzaa, jatkettiin kävelyä ja löydettiin LINE FRIENDS Store. LINE on japanilais-korealainen pikaviestisovellus ja LINE FRIENDSit ovat sovelluksessa esiintyviä tarrahahmoja. Heistä on tehty ihan oma bisnes ja Japanissa on tehty hahmoille oma sarja. Hahmot on ihan älyttömän söpöjä ja samoin oli kaikki kaupassa olevat jutut. Ja todella kalliita... :D

Kolmikerroksisessa LINE FRIENDS Storesta löytyy yläkerrasta kahvila, jos nälkä yllättää kesken shoppailun. Oli muuten suomalaisena todella hassua nähdä, että kaupassa myytiin Arabian astioita! Muumimukien kaavalla tehtyjä astioita, joita koristi LINE FRIENDS-hahmot. Nekin olivat kalliita, joten en ostanut. Jos oot yhtään söpöjen pehmolelujen ystävä, kannattaa ehdottomasti tsekata tämä kauppa.


Viimeisimpänä vaan ei vähäisimpänä Itaewon kohteena oli Sugar Daddy-niminen kahvila. Sen omistaa Koreassa asuva ja pääosin koomikkona & tubettajana toimiva australialainen Sam Hammington. Jos on onnekas, niin saattoi hänet bongata kahvilasta. Meillä ei ollut onnea tuona päivänä.

Koko matkan aikana maistelluista leivoksista ja herkuista, täältä kahvilasta löytyi ylivoimaisesti parhaat herkut. Kuvassa näkyvä Snickers-kuppikakku oli kyllä elämän aikana maistetuista kuppikakuista paras. Kaikki oli todella makeaa, ja saatoin tehdä pienen virheen tilatessani öklön makean kahvin kuppikakun kaveriksi. En kuitenkaan kadu päätöstäni.

Valitettavasti en voi suositella kahvilaa, sillä se on pysyvästi lopettanut toimintansa. Olen tosi surullinen, sillä olisin halunnut vierailla kahvilassa tulevaisuudessakin, jos ja kun Koreaan päin joskus tulen menemään uudestaan.
Näihin sanoihin päättyy Etelä-Korean matkapäiväkirjani. Kiitos kaikille, jotka ovat lukeneet näitä ja etukäteen kiitos teille, jotka tulevaisuudessa tulette lukemaan postauksiani. Jos sait postauksistani matkakärpäsen pureman, voin lämpimästi suositella matkaa Koreaan kaikille :)

2 comments

  1. Ooh mun täytyy käydä tuolla kahvilassa! Samin bongailu ei kiinnosta, mutta överimakeat herkut kyllä! Mä luulen että Itaewon voi olla kalliimpi tosiaan koska siellä on niin paljon ulkomaalaisia, myös turisteja, joilta on helppo pyytää enemmän. Ja koska melkeen kaikki ravintolat tarjoaa jotain muuta kuin korealaista ruokaa, ja se taas on kallista vähän joka paikassa kun siitä korealaisetkin on valmiita maksamaan. En oo ikinä syönyt korealaista ruokaa Itaewonissa ja käydäänkin siellä nimenomaan vaan maistelemassa muiden maiden keittiöiden ruokaa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehdottomasti kannattaa käydä :D Ja niinhän se yleensä on, että ulkomaalainen ruoka on parempaa kuin kotimainen :D

      Delete

Kysymyksiä? Ruusuja? Risuja? Jätä kommentti, se merkitsee minulle tosi paljon :)