Millaista on olla korealaisen tv-ohjelman studioyleisönä?Tässä postauksessa kerron teille kahdesta suositusta matkakohteesta, joissa jokaisen korealaisen populaarikulttuurin ystävän kannattaa vierailla ainakin kerran. Kumpikin kohteista sijaitsee Digital Media Cityssä Sangam-dong nimisellä alueella. Samalta alueelta löytyy muun muassa melkein kaikki korealaiset mediatalot, kuten SBS, MBC ja KBS. Lisää Digital Media Citystä voit lukea englanniksi täältä.

Digital Media Cityyn päästäkseen kannattaa käyttää oranssinrusehtavaa metrolinjaa numero 6 tai nopeampaa AREX-lentokenttälinjaa. Jos vain on oikeassa kulkuvälineessä, on helppoa löytää oikea asema, sillä se kantaa nimeä Digital Media City Station (디지털미디어시티역). Asema on muistaakseni melko iso ja siellä saa kävellä aika kauan :D

MBC World Munhwa Broadcasting Theme Park - Korean ensimmäinen hallyu-teemapuisto

Matkan seitsemäntenä päivänä käytiin MBC World-nimisessä hallyu-teemapuistossa. Hallyu tarkoittaa löysästi suomennettuna "korea-aaltoa". Nimestä päätellen MBC World kuuluu samannimiselle mediatalolle. Siellä pääsee kuuntelemaan hologram-konserttia, vierailemaan VR:n avulla tv-sarjojen kuvaustiloihin ja muuta mukavaa.

Aikuisille liput on 18,000 KRW ja alaikäisille 13,000 KRW. Liput voi varata etukäteen Interparkista, kuten me tehtiin. Itse asiassa, ulkomaalaisten kannattaakin varata etukäteen, jotta MBC World osaa varata kiertueelle englantia puhuvan oppaan.

Sisäinen k-dramafani pääsee yllättävän helposti ulos, kun törmää lempinäyttelijöistä tehtyihin pahviukkoihin :D MBC Worldissä pääsee virtuaalisesti testaamaan miltä itse näyttää, jos pukeutuu kuten korealaisessa historiallisessa tv-sarjassa.

Valitsin vahingossa miesten vaatteet, mutta eipä sillä taida olla väliä. Muut vaatteet eivät muutenkaan näyttäneet juuri miltään mun päälläni. Jos jotakuta kiinnostaa, niin vaatteet ovat Gu Family Book-nimisestä sarjasta. Kuvan ottamisen jälkeen kannattaa täyttää sähköpostiosoite laitteen kenttään, niin saa heti mahtavat kuvat sähköpostitse.

We Got Married-nimisen sarjan teemasta tehdyssä huoneessa pääsee valitsemaan suosikkinsa muutaman vaihtoehdon joukosta. Tyypin valittuasi, istut hänen "viereen" ja sitten vaan poseeraamaan samalla tavalla kuin tyyppi itse. Ja näyttää muuten sivusta katsojan silmiin älyttömän typerältä, koska sohvalla istut vain sinä itse outojen poseerausten kanssa ! Itse valitsin BIG BANGistä tutun G-Dragonin. 

Kiertueen jälkeen annat pääsylippusi valokuvia tulostavalle työntekijälle ja valitset niistä ne, joista tykkäät eniten. Jos haluat kuvat muistoksi, pulitat jonkun verran kuvista. En muista paljon kaksi kuvaani maksoivat, mutta halusin ne silti matkamuistoksi :D

Mnet MCountdown - Korealaisen tv-ohjelman studioyleisönä

Etelä-Korean matkan 13. matkapäivänä suunnattiin toistamiseen Digital Media Cityyn. Tällä kertaa kohteena oli MCountdown-niminen musiikkiohjelma, jonka kuvauksiin osallistuimme studioyleisönä. Jos yhtään kuuntelet korealaista musiikkia, olet varmasti kuullut korealaisista musiikkiohjelmista.

Koreassa on monia musaohjelmia, joissa voi pyrkiä pääsemään yleisöön. Yleensä nämä menevät sillä periaatteella, että paikat saavat vain ne, jotka ovat ensimmäisiä jonossa. Me todettiin, että parempi todennäköisyys on ostaa tie yleisöön. Ostettiin siis 60 dollarilla SMTOWN Travelin kautta meille paikat.

Ennen ohjelman kuvauksia meidät jaettiin kolmeen eri ryhmään; kiinaa puhuviin, japania puhuviin ja englantia puhuviin. Viimeiseen ryhmään kuului siis kaikki, jotka ostivat lipun SMTOWN Travelin kautta. Pakettiin kuului myös pieni opastettu kiertue ja SM Entertainment-krääsää täynnä oleva pussukka. Siellä oli mm. passikotelo, kynä, tarroja yms.

Pienen kiertueen jälkeen piinaava jonotus alkoi. Vaikka me oltiin siis ostettu meille paikat yleisössä, meidän silti piti jonottaa, tai lähinnä odottaa, että päästiin sisälle. Ei myöskään saatu ottaa yhtään kuvia tai videoita kuvausten aikana, sillä kyseessä on livelähetys.


Päivän artistikattaus oli aika mukava, ja nähtiin kaikki esiintymiset. Omia suosikkejani olivat muun muassa Monsta X, Lou.de, AKMU sekä Lee Hi. Oon niin onnellinen, että mulla oli tämä mahdollisuus päästä näkemään näin paljon artisteja livenä samalla kertaa, vaikkakin vain yhden kappaleen verran.


Tässä me vielä Krissen kanssa jonotettiin sisälle. Naamat peruslukemilla, mutta ei oltu vihaisia vaikka niin vois päätellä. Oltiin ihan sika täpinöissä :D Krissen blogin löydät täältä.

Meidän englantia puhuvien ryhmä. Jos löydät mut ja Krissen, kommentoi alas ;)


Keräsin tähän postauksen loppuun vielä videon kaikista matkan aikana vierailluissa kohteissa kuvatuista sekalaisista videoklipeistä. Klippejä on muun muassa Korean Folk Villagesta, Lotte World-huvipuistosta ja Bau House-koirakahvilasta.

Toivottavasti oot tykännyt lukea mun matkapäiväkirjaa Etelä-Korean matkalta. Vielä on pari juttua kertomatta, joten maltathan odottaa niitä.

No comments

Kysymyksiä? Ruusuja? Risuja? Jätä kommentti, se merkitsee minulle tosi paljon :)