Hellepäivä Soulissa: Naksan Rampart Walking Tour ja Ihwa Mural Village
Vuonna 2016 toukokuussa tehdyn Korean matkan matkapäiväkirja jatkuu. Oltiin varattu 12. matkapäivälle ilmainen, opastettu kävelykiertue, joka kantaa nimeä Naksan Rampart Walking Tour. Opas oli todella mahtava ja osasi selittää meille kaiken mahdollisen mitä pitää tietää Naksan City Wall-muurin historiasta. Naksania kutsutaan Soulin Montmartreksi. Siellä näkee iltaisin monia pariskuntia kävelyllä ja siellä on kuvattu myös useita korealaisten TV-sarjojen kohtauksia. Voit lukea lisää täältä ja varata ilmaisen oppaan Visit Seoulin sivuilta.

Päivä oli TODELLA kuuma ja hiostava. Säästä huolimatta meidän piti suunnistaa kohti Dongdaemun Station (동대문역) nimistä metroasemaa, josta kävelykiertue starttasi. Meidän tapaamispisteenä oli Exit 7, missä meidän opas odotti meitä. Kierros kesti jotakuinkin 2-3 tuntia ja kulki muun muassa kuuluisan Iwha Mural Villagen läpi. Käytiin Iwha Mural Villagen kohdalla hakemassa jäätelöt matkaan ja käveltiin helteessä reitin loppuun asti. 

Pahoittelen kuvien huonolaatuisuutta tai lähinnä blurraantuneisuutta.... Kuvat on kuvattu lähinnä mun puhelimella, jota pidin hikisessä takataskussa... Lisäksi Namsan Tower näkyi jotakuinkin joka suunnasta, joten se on melkeinpä jokaisessa kuvassa taustalla :D
Ihwa Mural Villagessa päästiin näkemään taidetta. Harmittaa hieman, että se itse muraalikatu oli juuri remontissa tuohon aikaan. No, seuraavalla kerralla sitten kunnolla pääsen tutkailemaan toivottavasti. Lue lisää Ihwa Mural Villagesta TripAdvisorin sivuilta.

Kiertueen päätyttyä opas saattoi meidät pieneen, bingsua tarjoavaan kahvilaan ja kehotti meitä maistamaan sitä. Meidän opas oli siis keski-ikäinen täti, joka ehdottomasti halusi varmistaa että ei kuolla kuumuuteen. Mä tilasin mustikkabingsun, mutta mustikat eivät olleet samoja, mihin oon Suomessa tottunut. Veikkaan, että olivat jotain eri lajiketta, koska noi mustikat olivat viinirypäleen kokoisia! Mutta siitä huolimatta bingsu oli ihan älyttömän hyvää ja vei kuumuuden pois hetkessä.

Bingsun lusikoimisen jälkeen käveltiin vielä hetki Daehangno (대학로) nimisellä alueella ennen kuin löydettiin metroasema ja mentiin takaisin "kotiin" Hongdaen hostelliin. Seuraavalla Korean matkalla haluan ehdottomasti tutustua Daehangnoon paremmin. Ennen matkaa en tiennyt kyseisestä alueesta mitään, mutta matkan jälkeen oon kuullut siitä tosi paljon kaikkea kivaa. Siellä oleva Daehangno Street on ilmeisesti esittävän taiteen mekka ja pitää sisällään satakunta pientä teatteria. Lisää Daehangnosta voi lukea englanniksi täältä. 

No comments

Kysymyksiä? Ruusuja? Risuja? Jätä kommentti, se merkitsee minulle tosi paljon :)