Millainen on korealainen huvipuisto? Testissä Lotte World

Millainen on korealainen Lotte World-huvipuisto?

Tässä postauksessa vieraillaan korealaisessa Lotte World-huvipuistossa. Huvipuistokäynti sijoittui vuonna 2016 tehdyn Etelä-Korean matkani 10. matkapäivälle. Lotte World oli mun "pakko käydä" listallani, sillä en ollut käynyt huvipuistossa sitten yläasteen... Eli yli 10 vuotta ainakin oli vierähtänyt...

Huvipuisto on vain pieni osa Lotte World-elämys-/viihdekeskusta. Lotte World Folk Museum opettaa Korean yli 5000-vuotista historiaa. Lotte World Ice Rank tarjoaa mahdollisuuden luistella jäällä sisätiloissa vuoden ympäri. Lotte World Tower on ainut paikka koko Soulissa, josta pystyy katselemaan kaupungin maisemia joka ilmansuunnasta tornin 123. kerroksessa olevan Seoul Sky-observatorion ansiosta. Lotte World Aquarium tuo viisi maailman valtamerta yhden katon alle. Lapsille suunnattu Lotte World Undersea Kingdom. Lisäksi on vielä Gimhaen kaupungissa sijaitseva Lotte World Water Park, jossa ehdottomasti haluan päästä käymään joku päivä.

Huvipuisto itsessään koostuu kahdesta osasta - ulkona oleva Magic Island sekä neljässä tasossa oleva sisähuvipuisto Adventure. Näin kärjistetysti voisi sanoa, että ulkona olevat laitteet on niitä rajumpia ja sisätiloissa olevat taas vähän rennompia. Huvipuisto sijaitsee Jamsil Station-metroaseman Exit 4:n yhteydessä.

Lotte World huvipuisto Soul Etelä-Korea

Lotte Worldissa vierailu kohdistui arkipäivälle. Valittiin iltaliput, koska ne oli halvempia. Huviteltiin siitä huolimatta muistaakseni 7 tuntia neljästä yhteentoista. Mentiin huvipuistoon erään Malesiasta kotoisin olevan Sonian kanssa. Hän yöpyi samassa hostellissa meidän kanssamme. Lisäksi mukana oli Sonian korealainen kaveripoika, kenen avulla saatiin joku erityisalennus lippujen hinnasta. Hinnat, aukioloajat ja muut tiedot löytyy Lotte Worldin omilta sivuilta.

Ihan ensimmäinen laite oli Atlantis Adventure-vuoristorata, joka on koko puiston suosituin laite. Jonotettiin melkein tunti kahden minuutin ajon takia. Oliko se sen arvoista? Tottakai! Jopa mun kaltaisen supernössön mielestä kannatti kokea edes kerran elämässä tämä vuoristorata. Huusin keuhkot ulos ja en nähnyt mitään, koska rillit piti jättää koriin ajon ajaksi :D Alla on juutuubista löytynyt random video, joka antaa jonkinlaista osviittaa laitteen menosta.
Lotte World huvipuisto Soul Etelä-Korea

Lotte World huvipuisto Soul Etelä-Korea

En osaa sanoa olenko kiitollinen vai en, mutta Gyro Drop oli tuona päivänä suljettu tuulen takia. Taidan olla ihan kiitollinen, sillä mua ei saisi tollaiseen kirveelläkään. Lievän korkean paikan kammon omaavana olisin varmaan ylittänyt Tuonelan joen, jos olisin tuon kyytiin mennyt. Ja tätä postaustakaan et voisi lukea.

Lotte World sisähuvipuisto Soul Etelä-Korea

Lotte World sisähuvipuisto Soul Etelä-Korea

Lotte World sisähuvipuisto Soul Etelä-Korea

Lotte World sisähuvipuisto Soul Etelä-Korea

Ulkona olevien laitteiden jälkeen suunnattiin sisäpuolella olevien laitteiden kimppuun. Suomessa ei mun käsittääkseni ole sisähuvipuistoja. Jos on, niin korkeintaan lapsille suunnattuja leikkipaikkoja eikä missään nimessä tämän skaalan mestoja. Sisähuvipuisto on aivan mahtava idea, koska sinne pääsee huvittelemaan vuoden ympäri säästä riippumatta. Kuten aiemmin mainitsin, sisätiloissa oli enemmän rentoja ja pienemmille suunnattuja laitteita. Oli mm. puksujunaa ja Viikinki-laivaa.

En ole varma onko tämä päivittäinen vai viikottainen juttu, mutta Lotte Worldissa on tiettyyn aikaan tosi hieno paraati. Paraati oli lähinnä lapsille suunnattu, mutta kyllä siitä nautti myös yli parikymppinenkin. Paraatin lopuksi oli ilotulitus - sisätiloissa! Jotain, mitä en osaisi edes kuvitella tapahtuvan Suomessa.

Paraatin jälkeen mentiin takaisin ulkoalueelle ja käytiin läpi vielä pari laitetta joihin ei oltu aiemmin jonojen takia viitsitty mennä. Puisto sulki ovensa illalla yhdeltätoista, joten me lähdettiin kohti Hongdaen hostellia.

Oletko sinä käynyt Lotte Worldissä? Mikä on sun huvipuistosuosikki?

Ja tähän loppuun vielä mainostusta, jos olet suunnittelemassa matkaa Etelä-Koreaan ja Lotte Worldiin menemistä, seuraava linkki on sulle tarpeeseen. (*)Trazy tarjoaa todella hyviä alennuksia ja paketteja. Trazyn lipulla voit päästä Lotte Worldiin jopa puolet halvemmalla kuin normaalisti.

No comments

Kysymyksiä? Ruusuja? Risuja? Jätä kommentti, se merkitsee minulle tosi paljon :)