Korean kuumimmat räppärit - Rapbeat Show 2016

jennahoo.com Korean kuumimmat räppärit - Rapbeat Show 2016

Tässä postauksessa kerron teille, millaista on meno ja meininki korealaisessa konsertissa. Eikä missä tahansa konsertissa, vaan konsertissa, jonka esiintyjinä on korean suosituimmat räppärit. Lisäksi tästä postauksesta löytyy infoa siitä, miten sellaiseen saa liput hommattua, joten luethan loppuun asti. Postauksen lopussa on myös videota itse konsertista.

Etelä-Korean Souliin sijoittuvan reissun seitsemäntenä matkapäivänä käytiin Krissen kanssa aamupäivällä MBC World Munhwa Broadcasting-nimisessä mediatalon teemapuistossa. Jos sitä nyt teemapuistoksi voi kutsua... Anyhow, kirjoitan siitä joku toinen kerta, eli pidäthän blogin lukulistalla ;)

MBC:n jälkeen suunnattiin takaisin meidän hostelliin Hongdaelle ja vaihdettiin nopsaa vaatteet, meikattiin yms. Pikaisen kaunistautumistuokion jälkeen otettiin suunnaksi Lotte Hotel Seoul-niminen hotelli. Meidän määränpäänä oli tarkemmin sanottuna hotellin Crystal Ballroom, jossa järjestettiin 2016 Rapbeat Show & Nite.

Rapbeat Show oli neljä tuntia kestävä hiphop-konsertti ja Nite osuus oli toiset neljä tuntia kestävä after-party, jota tähditti Korean kuumimmat DJ:t. Löysin konsertista tiedon ennen Koreaan lähtemistä instagramia selatessani ja heti laitoin Krisselle viestiä, että "omg meiän on pakko mennä tonne". Ja näin me siis ostettiin liput netistä ennen matkaan lähtöä.

jennahoo.com Korean kuumimmat räppärit - Rapbeat Show 2016
Näkyykö yllä olevassa kuvassa sulle entuudestaan tuttuja nimiä? Jos ei, niin annan vertauskuvan konsertin skaalasta. Kuvittele konsertti, jossa on samana päivänä sekä JVG, Elastinen, Mikael Gabriel ja mitä näitä suomalaisia räppäreitä nyt on - en ole perillä niistä ollenkaan...

Anyway, tässä konsertissa oli listalla sekä kuumimpia uusia tulokkaita että jo yli 10 vuotta uraa uurtaneita isoja nimiä. Eli jos vaan genre nappaa, niin oli kaikkea kaikille ja mulle tämä oli ihan mahtava tilaisuus, jota ei helposti tule vastaan uudestaan. Oli mun suosikkeja sekä mulle täysin uusia nimiä, joista on konsertin jälkeen tullut uusia suosikkeja.

Konsertin aikana kuvasin sekä puhelimella että kämäsellä pattereilla toimivalla äitin kameralla, jotta saisin jotain materiaalia. Muistikortit huusivat jatkuvasti muistin loppumista, patterit loppuivat, puhelimen akku uhkasi loppua vaikka latasin sen matkalaturilla kesken konsertin. Tämän takia mulla meni osan artisteista kuvaaminen ihan täysin ohi *surkunaama*. Halusin keskittyä kuvaamaan mulle entuudestaan tuttuja artisteja mm. Nafla, Zico, Zion.T ja Illionaire Records. Tästä syystä suosittelen ehdottomasti katsastamaan Krissen postauksen, koska siellä on parempia kuvia kuin mun hätäiset räpsyt. Mulla sen sijaan videoissa on parempi äänenlaatu, koska aina ei voi kaikessa onnistua :D

Ennen konserttia tavattiin yhden saksalaisen tytön kanssa kahvilassa. Kahvilassa otettiin smoothiet,  käytiin vessassa, vaihdettiin nimet yms. Olin ennen Koreaan lähtemistä postannut instaan, että olen menossa Rapbeat Show'iin ja hän oli sen huomannut. Hän otti muhun instassa yhteyttä ja kysyi, jos saisi lyöttäytyä seuraan, sillä oli yksin reissussa. Sanottiin, että tottakai saat, ja näin siis tavattiin.

Kahvilan jälkeen lähdettiin virallisesti kohti Lotte Hotellia ja onnistuttiin kävelemään aivan päinvastaiseen suuntaan. Jotenkin löydettiin ihmeen kaupalla perille ja mentiin super pitkän jonon jatkoksi hotellin ulkopuolella. Maagisesti jono kuitenkin alkoi kasvaa vasta meidän jälkeen ja päästiin sisälle puolessa tunnissa!

Hotellin sisällä jonotettiin vielä toinen puolituntinen, sillä liput piti vaihtaa rannekkeisiin. Samassa syssyssä tarkistettiin myös henkkarit, sillä alaikäisillä ei ollut asiaa konserttiin. Konserttipaikka oli tosi hieno, sillä yleensä sitä käytetään esim. hääjuhlien ja vastaavien järjestämiseen. Lava oli super leveä ja tämän ansiosta me päästiin aika eteen. Nähtiin todella hyvin lavalle, ja sitä hieman helpotti se, että oltiin suht pitkiä länkkäreitä.

jennahoo.com Korean kuumimmat räppärit - Rapbeat Show 2016
Ensimmäisenä esiintyi Microdot. Hänen osuutensa oli vain 15 minuuttia. Olin ihan, että "mitä, loppuks se jo????" tajutessani etten ollut saanut yhtään hyvää kuvaa tai videota... Noh, parempi onni ensi kerralla, jos sellaista tulee vastaan.

jennahoo.com Korean kuumimmat räppärit - Rapbeat Show 2016
Seuraavana oli Nafla, ketä odotin todella paljon. Kuvat eivät ole hyviä, mutta postauksen lopussa olevasta videosta löytyy hänen esiintymisensä. Hän esitti mun sen hetkisen lempparibiisin Dope Boy sekä muutamia muita kappaleita. Olen tän konsertin jälkeen vaan entistä enemmän kuunnellut hänen tuotantoaan. On vieläkin 2019 tätä postausta editoidessa yksi lemppareista.

jennahoo.com Korean kuumimmat räppärit - Rapbeat Show 2016

jennahoo.com Korean kuumimmat räppärit - Rapbeat Show 2016

Naflan jälkeen oli BewhY, joka hieman tän reissun jälkeen voitti korealaisen Show Me The Money-kisan. Show Me the Money on vähän kuin korealainen rap-versio Idolsista tai Talentista, mutta paljon parempi heh-heh. Mulla ei valitettavasti ole paljoa matskua tästä. BewhY livenä oli jotain niin maagista. Ihan kuin jostain toiselta planeetalta. Niin taitava ja oon niin ilonen, että näin hänetkin livenä.

BewhY'n jälkeen oli ADV eli siis Angdreville, joka koostuu monista underground-artisteista. Olltii, JJK ja Seo Chulgoo muun muassa ovat osa ADV:tä. Heidän osuus oli niin söpöä ja olin taas jälleen kerran niin keskittynyt lavaan, että unohdin kuvata :D

jennahoo.com Korean kuumimmat räppärit - Rapbeat Show 2016
Tajusin postausta kirjoittaessani, että tämä on ainut kuva Huckleberry P:stä. Hän esiintyi heti ADV:n jälkeen suunnilleen vartin ajan. En tiennyt ennen tätä konserttia koko tyypistä ja olen niin onnellinen, että nyt tiedän. En paljoa muista hänen osuudestaan... Huckleberry P'n jälkeen lavalle asteli VMC eli Viz Major Crew. Mulla ei heistä ole yhtäkään kuvaa tai videota, mutta oon tän reissun jälkeen kuunnellut heidän artisteja todella paljon. Etenkin Nucksal on paljon kuunneltua VMC:n artisteista :D

jennahoo.com Korean kuumimmat räppärit - Rapbeat Show 2016

jennahoo.com Korean kuumimmat räppärit - Rapbeat Show 2016

jennahoo.com Korean kuumimmat räppärit - Rapbeat Show 2016
Suurempien ja tutumpien nimien astellessa keskityin enemmän kuvaamiseen... Ensimmäisenä heistä oli Block B:n Zico. Hän esitti monta hittiä, kuten Tough Cookie ja Boys & Girls, jossa oli mukana yllätysvieras Babylon. Zicon esiintyminen oli yksi odotetuimmista ihan selvästi, koska heti herran astellessa lavalle yleisö oli täynnä puhelimia ja kameroita. Tässä kohtaa kiitin itseäni siitä, että olin valinnut korolliset kengät ja olin täten vielä pidempi muuhun yleisöön verrattuna. Aiemmin Block B:n Suomen keikalla käyneenä, oli kiva päästä vertaamaan millaisia Zicon soolokonsertit ovat.

jennahoo.com Korean kuumimmat räppärit - Rapbeat Show 2016

jennahoo.com Korean kuumimmat räppärit - Rapbeat Show 2016

jennahoo.com Korean kuumimmat räppärit - Rapbeat Show 2016

jennahoo.com Korean kuumimmat räppärit - Rapbeat Show 2016

jennahoo.com Korean kuumimmat räppärit - Rapbeat Show 2016
Zicon jälkeen oli kiva "levätä" Zion.T:n lavan ajan. Hänen kappaleensa eivät ole yhtä energisiä muihin verrattuna ja hän oli helpoin kohde kuvata, sillä hän ei liikkunut jatkuvasti ympäriinsä. Hänen lavakarisma oli jotain niin mahtavaa ja ääni oli kuin enkelit olisivat laulaneet edessäni. Kuulin joidenkin korealaisten poikien juttelevan yleisössä siitä miten hyvä laulaja ja "cool" hän on miehenkin näkökulmasta. Zion.T esitti hittikappaleitaan ja taisin tirauttaa muutaman kyyneleen No Makeup'in ja Yanghwa Bridgen aikana.

jennahoo.com Korean kuumimmat räppärit - Rapbeat Show 2016

jennahoo.com Korean kuumimmat räppärit - Rapbeat Show 2016
Viimeisenä vaan ei vähäisimpänä oli Illionaire Records eli Dok2, The Quiett ja Beenzino. He olivat koko konsertin pääosuus. Olen vieläkin niin kiitollinen, että mulla oli tämä mahdollisuus nähdä tämä kolmikko livenä. Sama pätee kyllä kaikkiin muihin artisteihinkin. Olin hieman yllättynyt huomatessani ihmisten lähtevän Illionairen aikana... He esittivät omia soolobiisejään sekä supersuositun YGGR:n. Lisää tästä voi katsoa alta olevilla videoilla.

PART 1: MICRODOT, NAFLA & BEWHYPART 2: ZICO & ZION.TPART 3: ILLIONAIRE RECORDS


Jos luit tänne asti, anna itsellesi aplodit. Nyt lopussa voisin vastata pariin kysymyksiin lippujen ostoon liittyen. Ja kerro toki, jos on jotain lisää kysyttävää. Vastaan parhaani mukaan :)

Mistä löytää tietoa konserteista ennen matkaan lähtöä / matkan aikana?

Jos on joku tietty artisti, jota haluaisi päästä näkemään Korean matkalla, ihan ehdoton ykkönen tiedon lähteeksi on artistin/levy-yhtiön omat sosiaalisen median kanavat. Jos haluaa taas löytää konsertteja, joissa on monia artisteja samassa tapahtumassa, suosittelen googlaamaan tapahtuman järjestäjiä ja festivaaleja. Muun muassa tuo ilmaiskonsertti C-Festival missä kävimme reissun alussa, löytyi sattumalta päivää ennen lähtöä. Lue lisää ilmaiskonsertista täältä.
Tämän Rapbeat Show 2016 järjestäjä Culture Think järjestää vuodessa useita konsertteja ja tapahtumia. Heidän nettisivultaan löytyy tarkat tiedot siitä missä ja milloin on mitäkin tapahtumassa. Culture Think nettisivut löytyvät täältä.

Mistä ostaa liput konserttiin / tapahtumaan Etelä-Koreassa?

Global Interpark on mielestäni se kaikista yleisin, mitä kautta ulkomaalaiset ja turistit ostavat lippuja. Käsittääkseni Interparkiin varataan X määrä lippuja vain ulkomaalaisille. Korjatkaa toki, jos olen väärässä. Jos esimerkiksi haluat mennä kpop-artistim konserttiin, mutta liput on myyty loppuun, suosittelen tsekkaamaan Interparkin. Hyvällä tuurilla sieltä löytyy lippuja eikä sinun tarvitse ryhtyä metsästämään ylikalliita lippuja netin syövereistä. Interparkista voi ostaa lippuja myös esimerkiksi musikaaleihin. Me ostettiin liput tähän Rapbeat Show 2016 konserttiin juuri Interparkin kautta. Interparkin sivut löytyvät täältä.

No comments

Kysymyksiä? Ruusuja? Risuja? Jätä kommentti, se merkitsee minulle tosi paljon :)