Ensimakua Hongdaen alueelta ja paljon ruokaa

Hostel The Style in Hongdae

Vietettyämme ensimmäiset viisi yötä homestay-perheen luona Bucheonissa, oli aika muuttaa Hongdaen alueelle, missä asuttiin koko loppumatka. Yövyttiin Hostel The Style in Hongdae nimisessä hostellissa. Me valittiin 8 naisen jakama huone, jossa oli 3 kylppäriä. Huoneesta löytyi fööni ja ilmastointi, joista etenkin jälkimmäinen oli tosi hyvä plussa.

Sängyt oli tosi mukavia, ja yksityisyyttä suojasi verho, jolla sai omaa rauhaa. Sänkyjen "sisältä" löytyi myös lukuvalo ja hyllytilaa koko sängyn matkalta. Sängyn alle sai kätevästi matkalaukut mahtumaan. Huoneessa oli panttia vastaan tarjolla lukittava kaappi arvotavaroille, mutta itsellä ei ollut sille tarvetta. Eikä mitään omaisuutta lähtenyt paremmille teille. Hostellin henkilökunta oli todella auttavaista ja saatiin viedä meidän tavarat sinne jo ennen virallista sisäänkirjautumisaikaa, sillä saavuttiin hieman aikaisin, eikä huone ollut vielä valmiina meille.

Hostel The Style in Hongdae

Hostel The Style in Hongdae
Hintaan kuului myös kevyt aamupala alakerran kahvilassa. Kahvilan pitäjä oli super mukava, sillä ekana aamuna ihmettelin, että miksei täällä ole maitoa kahviin. Seuraavana aamuna olikin maitoa ilmestynyt ja näin jatkui koko loppumatkan ajan. Vaikka omistaja ei paljoa englantia puhunut, hän oli kuitenkin erittäin avulias. Kahvilassa hengaili usein omistajan koira, Kuro. Saatiin tietääkseni jonkinmoinen alennus, kun ostettiin kahvia mukaan. En tiedä miten yleistä tämä on, mutta huomattiin, että kuitissa oli pienempi summa kuin mitä listalla luki. Ei valittamista tässäkään.

Ehdottomasti voin suositella tätä hostellia kaikille. Me varattiin majoitus Booking.com kautta ja liittymällä mun (*)kutsulinkillä saat 10% takaisin ensimmäisen matkan hinnasta, kun varaat ja palaat takaisin. Itse hyödyn tästä 20 €, ja saman voit tehdä myös sinäkin, jos liityt ja varaat :)

Chir Chir Chicken Restaurant in Hongdae
Ensimmäiset tunnit matkalaukkujen jättämisen jälkeen käytettiin hostellin lähialueeseen tutustumiseen. Meillä iski sudennälkä, sillä ei oltu syöty mitään sitten homestay-perheen luona syödyn aamupalan jälkeen. Käytiin testaamassa kanarafla nimeltä Chir Chir Chicken.

Tyhminä ulkolaisina ensimmäistä kertaa Koreassa ei yhtään osattu aavistaa annosten kokoja. Kumpikin meistä tilasi omat annokset ja valitettavasti päädyttiin jättämään puolet lautaselle liian suuren annoskoon takia. Omistajat varmaan ajatelleet, "ovatpa noi tyhmiä" tai "syövätpä länkkärit paljon". Mutta ainakin meidän - ja varmasti muiden saman virheen tehneiden - ansiosta he tienasivat siltä päivältä hyvät rahat.

MATKAVINKKI KOREAAN: Jos annoksen hinta on enemmän kuin 15,000 KRW (12-15 € riippuen kurssista), annos mitä todennäköisemmin tulee jättikoossa ja on tarkoitettu jaettavaksi. Ellei kyseessä ole sitten joku fiinimpi paikka.

Hello Kitty Cafe in Hongdae Soul

Syömisen jälkeen oli pakko saada kahvia, ja oltiin Hello Kitty-teemakahvilan lähettyvillä. Otettiin tilaisuudesta vaari, ja mentiin siis tarkastamaan se. Kahvila oli meidän "pakko käydä"-listalla, joten oltaisiin menty sinne muutenkin. Kahvila oli teemansa mukaisesti ihan älyttömän suloinen paikka ja kahvikin oli hyvää. Hieman kalliimpaa alueen muihin kahviloihin verrattuna, mikä on odotettavissa, onhan kyseessä teemakahvila.

Kuvassa oleva sokeripommi oli about 6,000 KRW (4-6€), mikä on jotakuinkin samaa luokkaa kuin Suomessa olevat kahviloiden hinnat. About 1,000-2,000 KRW kalliimpaa kuin muut alueen kahvilat oli. Ei nyt NIIN kallista, mutta kuitenkin. Tää onkin enemmän sellainen nähtävyys, jossa suosittelen käymään ehdottomasti, jos oot Hongdaen alueelle suuntaamassa. Kahvilan alueella on myös matkamuistomyymälä, josta löytyy vaikka mitä.

Bingsua keskellä yötä

Yksi syy miksi tykkäsin Hongdaesta ja Soulista ylipäätänsä enemmän kuin Suomesta, on se, että oli kello mitä tahansa, kahvilat, ravintolat ja kaupat on auki. Tai ainakin osa niistä. Jotkut kahvilat on auki jopa kahteen aamuyöllä!

Eräänä yönä oli tosi kuuma ja haluttiin jotakin kylmää, joten otettiin suunnaksi Angel-in-Us kahvila ja tilattiin vihreällä teellä maustettua bingsua. Keskellä yötä. Tätä ei voi tehdä Suomessa ellei suuntaa 24/7 auki olevaan mäkkäriin. Anyways, bingsu on siis korealainen makea jälkiruoka, joka valmistetaan sheivatusta jäästä. Siitä on miljoonia eri variaatioita, ja lisää voi lukea englanniksi Wikipediasta.

Kanaa korealaisittain

Tässä näkyy toinen kanarafla mitä testattiin. Tällä kertaa vanhempina ja viisaampina tilattiin vain yksi annos, joka jaettiin puokkiin. Se oli viisas päätös, koska mun maha oli ainakin täynnä jo tästä puolikkaasta annoksesta. Tilattiin myös pullo sojua puoliksi. Tämä oli mun ensimmäinen kerta kun maistoin sitä.

Mä olen alkoholin suhteen todella nirso, sillä en tykkää sen mausta 99% ajasta. Mieleen tulee aina joko hiuslakka tai vanhat, hikiset sukat. Soju ei mun yllätyksekseni maistunut yhtään pahalta. Krisse sanoi sen olevan vähän kuin laimennettua kossua tai vodkaa.

Korealaista katuruokaa Hongdaessa

Jossain kohti iltaa nämä pienet ruokarekat vaan maagisesti ilmestyy metroasemien poistumisten/ulosmenojen viereen. "Meidän" exitin lähellä oli yksi, joten haluttiin käydä testaamassa korealaista katuruokaa. En voi vieläkään uskoa, miten halvalla Koreassa voi halutessaan päästä ruokakuluissa, jos on kaikkiruokainen.

Tämä annos, mikä piti sisällään muun muassa friteerattuja vihanneksia ja tteokbokkia oli enemmän kuin tarpeeksi kahdelle ihmiselle. Hintakaan ei ollut päätä huimaava, sillä tämä taisi maksaa ehkä 2,500 KRW (noin 1,5-3 €). Ja kun sen jakaa, niin hintahan vaan pienenee. Tässä kojussa käytiin parina iltana ja mulla on ikävä tätä kojun ruokaa. Miksei Suomessa ole tällaistakaan? *surku*

Hongdaen kadut

Hongdaen kadut

Katukissoja Koreassa
Bongasin kaksi katukissaa. Ne oli niin ujoja ja pakeni kaikkia ihmisiä ;___;
Teki mieli napata kissat kainaloon, ottaa kotiin ja ruokkia hyvällä ruualla.

Hongdaen kadut

Hongdaen kadut

Hongdae viikonloppuna verrattuna Hongdaeen viikonpäivinä on kuin vertaisi päivää ja yötä keskenään. Viikonloppuisin kadut täyttyvät tanssijoista, laulajista ja soittajista yms. katutaiteilijoista, heidän esiintymisiä seuraavista ihmisistä, kuvaajista ja turisteista, jotka kuvaavat kaikkea mahdollista *köh köh*. Tosi usein näillä kaduilla saattaa bongata uusia kpop-ryhmiäkin esiintymässä ja kpop-tähden urasta haaveilevien lapsosten esiintymisiä myös. 

Hongdaen kadut
Tässä näkyy ero päivän ja yön välillä. En edes tajunnut ottaneeni kuvan samasta paikkaa yöllä ja päivällä paitsi vasta Suomessa kuvia läpikäydessäni ensimmäistä kertaa.

Vietnamilaista ruokaa Hongdaessa
Meidän hostellin lähellä oli monen monta ravintolaa, joista yksi oli vietnamilainen ravintola. En tiedä mitä tilasin, mutta ruoka oli taas vaihteeksi hyvää ja halpaa. Kuvan annos oli 3,000 KRW. Suomessa maksaisit tästä vähintään 10-15 €.

Deep Coffee Hongdae Soul

Viimeisimpänä vaan ei vähäisimpänä, meidän hostellin kadulta löytyvä hieman hämärän näköinen kahvila Deep Coffee. Maistoin heidän jäälattea viimeisenä päivänä Koreassa. Kahvi maksoi about 5,000 KRW ja on suurin koskaan näkemäni ja juomani kahvi. Ellen väärin muista, tossa taisi olla melkein litra kahvia. Siltä ainakin tuntui juodessa. Ja jos en ole ihan väärässä, tämä kahvila on korealaisten räppäreiden suosima.

En tiennyt tätä kahvia tilatessani, mutta kahvilasta löytyy myös alakerta. Koska itse en ole suullisesti lahjakas ihminen, enkä osaa vlogata, annan muiden tehdä sen puolestani. Alla on kahvilaa tarkemmin esittelevä video eräältä mun lempparitubettajaltani Megan Bowenilta.


3 comments

  1. Aaaaaa....voi eiii....toi ruoka oikeesti. Haluun sitä...HETI! xD Tänään nähdään ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jep ! Niin ikävä ;W; Ruokaa ja hintoja ja kaikkea XD Huomasin, että postattiin melkeenpä samalla hetkellä :D

      Delete

Kysymyksiä? Ruusuja? Risuja? Jätä kommentti, se merkitsee minulle tosi paljon :)