Ilmainen kpop konsertti Koreassa

Tässä postauksessa kerron vuoden 2016 Etelä-Korean matkani toisesta matkapäivästä. Toisena päivänä herättiin aamupalalle puolikahdeksan aikaan. Oltiin molemmat ihan hirveitä zombeja kiitos jet-lagin ja kofeiininpuutteen takia. Se, että olimme "kotona" lyhtyfestivaalin jäljiltä keskiyöllä ja nukahdettiin joskus aamukahdelta, ei auttanut asiaa yhtään. Aamupalan jälkeen kuitenkin otettiin suunnaksi Gangnam. Matkustettiin metrolla Samseong Stationille asti.

Ennen Koreaan lähtemistä, Krisse bongasi meille netistä ilmaisen kpop-konsertin - kyllä, luit oikein. Tottakai meidän oli pakko ottaa tilaisuudesta vaari, ja sinne siis suunnattiin toisena päivänä. Konsertti oli C-Festival-nimisen tapahtuman päähuipentuma. C-Festival on about viikon kestävä tapahtuma, joka järjestetään COEX Mall-alueella Gangnamissa. Jos kpop kiinnostaa, lue loppuun asti. Tässä välissä suosittelen hakemaan kahvia tai teetä, sillä tämä on pitkä ja kuvapainotteinen postaus.

Gangnam, Seoul
Tässä vaiheessa rupesi tuntumaan, että ei ollakaan enää kotona Suomessa. Suomessa ei todellakaan ole mitään tällaista. Korkeintaan yksi tai kaksi hieman normaalia korkeampaa rakennusta maamerkkeinä... Gangnam puolestaan oli täynnä pilvenpiirtäjiä. En muuten tiedä, mikä tuo yllä olevassa kuvassa oleva rinkula on, mutta otin kuvan kuitenkin.


C-Festival 2016

Gangnam, Seoul

C-Festival 2016
Matkalla jonoon konserttialueella. Yleisö oli jaettu kolmeen osaan, joista jokaisella oli oman värinen rannekkeensa. Taisivat olla punainen, vihreä ja keltainen ellen väärin muista. Me olimme toisessa osiossa ja nähtiin todella hyvin. Huolimatta siitä, että oltiin tosi kaukana lavasta - mutta silti tosi lähellä sitä. Ihmisiä oli kirjaimellisesti joka puolella enkä ole eläessäni nähnyt näin paljoa ihmisiä samaan aikaan.

C-Festival 2016

C-Festival 2016

Ennen konsertin alkua oli taekwondo-esitys. Se yksistään oli jo todella vakuuttava. Heidän esityksessä oli potkua ja tanssivat myös Gangnam Stylen tahtiin - oltiinhan Gangnamissa. Alun perin olin suunnitellut poistavani nuo epätarkat kuvat, kunnes tajusin että niistähän tulee hyvä gif. Vai mitä ootte mieltä?

SNUPER at C-Festival 2016

SNUPER at C-Festival 2016

SNUPER at C-Festival 2016
Ensimmäisenä lavalle astui kuusijäseninen tuore poikaryhmä SNUPER. He esittivät pari kappaletta, mukaan lukien Platonic Love, josta itse tykkään. Pojat olivat tosi söpöjä, mutta huomasi heidän jännittävän jättimäistä yleisöä.

KNK at C-Festival 2016

KNK at C-Festival 2016

KNK at C-Festival 2016
Toisena lavalle asteli jälleen uusi tulokas - KNK ! He olivat juuri debytoineet samana vuonna. Itse tykkäsin heidän lauluäänistä. Ovat myös yksi pisimmistä kpop-ryhmistä. He esittivät debyyttikappaleensa Knock sekä pari muuta, joita en tunnistanut. Siitä huolimatta, tykkäsin !

I.O.I at C-Festival 2016

I.O.I at C-Festival 2016

I.O.I at C-Festival 2016

I.O.I at C-Festival 2016
Kaikki eivät pakosti tiedä SNUPERia tai KNK:ta, mutta nämä tytöt ovat varmasti tuttuja. Jos yhtään tiedät kpop-ryhmistä, olen 101% varma, että olet kuullut väliaikaisesta tyttöryhmästä nimeltä I.O.I. Nämä 11 neitokaista valittiin Produce 101-nimisen ohjelman kautta. Ohjelmassa oli kilpailemassa alunperin 101 tyttöä, joista 11 valittiin siis lopulliseen ryhmään. 

Heidän lavalle astellessaan yleisö sekosi aivan totaalisesti. Etenkin miespuoliset 12-22 ikähaarukkaan kuuluvat henkilöt olivat ihan sekaisin, kun Pick Me pärähti käyntiin. Itse ohjelmaa seuranneena olin todella onnekas kun pääsin näkemään I.O.I.:n livenä. 

iKON at C-Festival 2016

iKON at C-Festival 2016

iKON at C-Festival 2016

iKON at C-Festival 2016

iKON at C-Festival 2016
Konsertin toinen puolisko sisälsi artisteja YG Entertainmentilta ! En koskaan osannut villeimmissä unelmissanikaan haaveilla näkeväni yhtäkään YG:n artistia livenä, mutta näköjään unelmilla on tapana toteutua. Ja vieläpä ilmatteeksi !

Ensimmäisenä oli iKON, joka oli silloin YG:n tuorein poikaryhmä. He esittivät monta kappaletta ja ehdottomasti suosittelen heidän konserttiin menemistä, jos sellainen tilaisuus tulee vastaan. Se energia, mitä näistä miehen aluista lähti, oli jostain toisesta ulottuvuudesta. Tässähän kohta kyynel vierähtää, kun muistelee tätä. Mielestäni Dumb & Dumber sekä Rhythm Ta ovat sellaisia, jotka pääsevät kunnolla oikeuksiinsa livenä. Niissä on niin paljon enemmän voimaa, kuin pelkän musavideon kattomisella youtubesta.

Mua niin ketuttaa, ettei ollut tuolloin parempaa kameraa. Oli huonolaatuinen kamera ja puhelin, joilla napsin kokemukset talteen. Mutta ahneudelle ei näy loppua, olispa ollut järkkäri kunnon kuvaputkella :D

WINNER at C-Festival 2016

WINNER at C-Festival 2016

WINNER at C-Festival 2016

WINNER at C-Festival 2016

WINNER at C-Festival 2016

WINNER at C-Festival 2016

WINNER at C-Festival 2016
Voin kuolla onnellisena ;W; WINNER on mun yksi ultimaalisista lemppareista. Heillä on erityinen paikka sydämessä, koska ovat yksi viimeisiä ryhmiä, jossa kaikki jäsenet ovat itseä vanhempia... He esittivät monia hittikappaleita, mutta Smile Again on se, joka iski syvälle tunteisiin. 

PSY at C-Festival 2016

PSY at C-Festival 2016
Ja viimeisimpänä vaan ei todellakaan vähäisimpänä - PSY! Jos iKON ja WINNER oli jo tavoittamaton unelma, joka kävi toteen - entäs sitten PSY?! Mua vähän huvitti, että hänen osuutensa aikana oltiin kaikista lähimpänä lavaa yleisön ollessa ihan toisesta ulottuvuudesta. En sanoin voi kuvailla sitä, millaisissa tunnelmissa koko yleisö oli. PSY on ehdottomasti yksi niistä artisteista, jotka lypsävät yleisöltään kaiken energian. Koko yleisö hyppi, tanssi, huusi ja lauloi mukana. PSY veti monia hittejä kuten Gentleman, Daddy, Champion ja tottakai Gangnam Style.


Otettiin keikan jälkeen tosi blurraantunut kuva - ehkä parempi niin. Olin ihan kuollut. Mulla ei ole sanoja kuvaamaan tätä konserttia (vaikka just kuvailinkin aika paljon...), joten tässä vielä video kirsikkana kakun päälle. Poistin kaiken turhan ja silti piti jakaa kahteen pitkään osaan. Tässä vaiheessa voit hakea toisen kupin kahvia ja nauttia videoista. Ja käy ihmeessä tsekkaamassa Krissen postaus parempien kuvien kera ;)

1. OSA: Taekwondo-näytös, SNUPER, KNK ja I.O.I


2. OSA: iKON, WINNER ja PSY

2 comments

Kysymyksiä? Ruusuja? Risuja? Jätä kommentti, se merkitsee minulle tosi paljon :)