Lyhtyparaati Koreassa, Yeondeunghoe Lotus Lantern Festival 2016

Kerroin tässä postauksessa vuonna 2016 tehdystä Etelä-Korean reissun ensimmäisestä päivästä. Esittelin homestay-perheen asunnon, jossa yövyimme. Tässä postauksessa jatkan ensimmäisestä päivästä kertomista. Yhden päivän aikana tapahtui niin paljon, että koin järkevämmäksi jakaa postauksen kahteen osaan.

Ensimmäisenä matkapäivänä agendassa oli Yeondeunghoe Lotus Lantern Festival (연등회). Kyseessä on vuosittain järjestettävä paraati, jossa juhlitaan Buddhan syntymää. Paraati kestää pari-kolme päivää ja pitää sisällään monia tapahtumia ja esityksiä. Me näimme kuitenkin vain lyhtyparaatin, joka pidettiin tosiaan samana päivänä kuin saavuimme Etelä-Koreaan.

2016 Yeondeunghoe Lotus Lantern Festival2016 Yeondeunghoe Lotus Lantern Festival

Paraati alkoi illalla seitsemän aikaan ja kesti puolikymmeneen saakka ja kulki Jongnoa pitkin. Paikka, josta katsoimme paraatia oli Jonggak Stationin lähettyvillä. Ennen paraatin alkamista oli menossa jonkin sortin lämmittelyohjelma. Musiikki pauhasi kajareista, mies Korean kansanpukuun pukeutuneena tanssi ympäriinsä ja juontaja koitti parhaansa mukaan saada yleisön mukaan meininkiin. Tien toisella puolella yleisö rupesikin tanssimaan tuoleissan ja taputtamaan tahdin mukaan. Tiet, kahvilat ja ravintolat olivat aivan täpötäynnä ihmisiä. Joka puolella oli poliiseja, joiden tehtävänä oli lähinnä ohjata liikennettä.

Paraatissa näkyneet lyhdyt olivat niin kauniita, samoin kuin paraatissa kävelleiden lyhdynkantajien vaatteet. Suomessa ei mun mielestäni ole mitään vastaavaa. Ainut mikä mieleen tulee, on Samba-karnevaalit... Mutta nyt itse kuviin. Mua niin harmittaa, että mulla ei tuolloin ollut mitään kummoista kameraa. Olin liikkeessä älypuhelimen ja pattereilla toimivan pokkarikameran kanssa... Lopussa on video, jonka kuvasin paraatista. Videolta saa paremman kuvan niistä kauniista lyhdyistä.2016 Yeondeunghoe Lotus Lantern Festival

2016 Yeondeunghoe Lotus Lantern Festival

2016 Yeondeunghoe Lotus Lantern Festival

2016 Yeondeunghoe Lotus Lantern Festival

2016 Yeondeunghoe Lotus Lantern Festival

2016 Yeondeunghoe Lotus Lantern Festival

2016 Yeondeunghoe Lotus Lantern Festival

2016 Yeondeunghoe Lotus Lantern Festival

2016 Yeondeunghoe Lotus Lantern FestivalKorea Trip 2016 Lotteria Bulgogi Burger
Iltayhdeksältä oli jo aikamoinen nälkä. Ja kylmä. Ei oltu kunnolla oikeen syöty koko päivänä, joten mentiin lähimpään puljuun, mistä sai ruokaa. Päädyttiin burgerille Lotteriaan. Lotteria oli ihan meidän takana, joten sieltä pystyi hyvin seuraamaan paraatin kulkua. Otettiin Bulgogi Burger-ateriat.

Toisin kuin Mäkkärissä - näissä ranuissa ei ollut yhtään suolaa. En edes löytänyt suolaa mitä lisätä, joten söin sitten ilman. Oli meinaan tosi kova nälkä. Bulgogi-hamppari oli hyvää, mutta jostain kumman syystä se maistui makealta. Suorastaan sokeriin dipatulta lihalta. En odottanut bulgogin olevan makeaa...

No comments

Kysymyksiä? Ruusuja? Risuja? Jätä kommentti, se merkitsee minulle tosi paljon :)