Kuinka paljon maksaa 2,5 viikkoa Soulissa?

Jos mietit matkaavasi Etelä-Koreaan ja pähkäilet paljonko matka saattaisi tulla maksamaan, olet tullut oikeaan paikkaan. Tässä postauksessa kerron omakohtaisesti, kuinka paljon maksaa 2,5 viikon reissu Etelä-Korean Soulissa.

Reissun ajankohtana oli toukokuu 2016 ja se piti sisällään muun muassa kaksi majapaikkaa, korealaista populaarikulttuuria sekä paljon kahviloita ja shoppailua. Matkustin Rise & Sparkle blogista tutun Krissen kanssa, ja pyrkimyksenä oli päästä mahdollisimman edullisesti majoitus- ja ruokakuluissa ja keskittyä nähtävyyksiin sekä shoppailuun. Taisimme onnistua asiassa aika hyvin :D

kuvat: pixabay

KULUT ENNEN MATKAA = 711 €

 • Meno-paluu lentolippu (Suora lento Finnairilla, Finnair Plus-jäsenhinta) 580 € 
 • Uudet passikuvat 29 €
 • Uusi passi 44 €
 • HAVRIX-rokote 1. pistos (2. pistoksen otin matkan jälkeen) 58 €

Koska edellisestä reissustani oli kulunut liian paljon aikaa, oli passini päässyt vanhenemaan. Piti siis otattaa uudet passikuvat ja uusia passi ennen matkaa. Lisäksi piti ottaa yksi rokotus. Jos sinulla on nämä jo kunnossa, säästät ihan mukavan summan ennen matkaa menevistä kuluista. Lentolipuissa  voit säästää melko kivan summan, kun liittyt ilmaiseen Finnair Plus-kanta-asiakasohjelmaan ja hyödynnät tarjoukset. Lisäksi kerrytät pisteitä, joita voit myöhemmin hyödyntää monin eri tavoin. Itse säästin tuohon liittymällä n. 200-300€ !

Korea matkakulut

KAIKKI KULUT MATKAN AIKANA = 966,71 €

Majoitus Soulissa


Kumpaankin paikkaan sisältyi kevyt aamupala sekä ilmainen Wi-Fi. Ensimmäinen majoitus oli korealaisen perheen luona Soulin ulkopuolella Bucheonin kaupungissa. Kaupunki kuitenkin kuuluu samaan metrosysteemiin Soulin kanssa. Jaoin huoneen kaverini kanssa ja jaoimme kylpyhuonetilat kahden japanilaisen vaihtarin kanssa. Ei ollut ongelmia tässä, sillä kun tytöt lähtivät kouluun me vasta heräsimme aamupalalle.

Toinen majoituspaikka oli vilkkaasta yöelämästään tunnetulla Hongdaen yliopistoalueella, ja sen kyllä huomasi joka yö – varsinkin, jos ikkuna oli auki. Yövyimme kahdeksan naisen dormissa, kerrossänkymeiningillä. Huoneessa oli kaksi kylppäriä, joissa oli vessa sekä yksi, jossa oli pelkkä suihku. Huoneessa oli myös hiustenkuivaaja, melko tehoton sellainen, sekä ilmastointi. Suosittelen tätä hostellia lämpimästi kaikille ja menisin uudestaan ihan ehdottomasti !

Julkinen liikenne Soulissa

 • T-Money Card KRW 55,000 / ~42 € 
 • Taksi KRW 10,000 / ~7,60 €

Jouduttiin käyttämään taksia vain yhden kerran, kun ei keretty vikaan metroon. Muuten pärjättiin koko matka paikallisella matkalipulla, jonka suosittelen ehdottomasti hankkimaan. Lipun voi ostaa lentokentältä kioskeista ja sen voi ladata muun muassa metroasemilla automaateissa. Lisää T-Money Cardista voit lukea täältä.

Nähtävyydet, konsertit yms.


En näistä tapahtumista ja nähtävyyksistä nyt tähän avaa sen enempää. Jokaisesta löytyy oma postauksensa, kun klikkaat yllä olevia linkkejä. Korealainen musiikki ja tv-sarjat ovat lähellä sydäntä, joten konsertteihin yms. oli pakko päästä, kun sellainen mahdollisuus kerta tuli vastaan. Etsimme mahdollisimman paljon ilmaistapahtumia, joita löytyykin Etelä-Koreasta aika hyvin, mutta saattavat olla hieman piilossa. Esimerkiksi tuo C-Festival löydettiin päivää ennen lentoa Souliin.

VINKKI! Jos olet matkalla Etelä-Koreaan ja mietit, miten päästä mahdollisimman halvalla, tsekkaa ihmeessä (*)Trazy.com ! Sieltä löytyy paljon halvemmalla pääsylippuja tapahtumiin, nähtävyyksiin ja elämyksiin. Koreassa Trazy toimii mm. Soulissa, Busanissa ja Jeju-saarella.

trazy.com

Shoppailu ja tuliaiset

 • ISO KASA kosmetiikkaa, uusi reppu ja sekalaista pikkutavaraa KRW 306,300 / ~232,15 € 
 • Tuliaisia Suomeen (lähinnä naposteltavia ja tilpehööriä) ~30 €


Ruokailu ja kahvilat

 • Aamiainen sisältyi majoitusten hintaan 
 • Ruokakustannukset per päivä KRW 1,500 – 10,000 / 1,15 – 7,60 € riippuen missä, mitä ja miten paljon söin 
 • Kahvia on pakko saada päivittäin, ja Suomeen verrattuna kahviloiden erikoiskahvit ovat hieman halvempia. Ainakin omasta mielestäni. Kahvikustannukset per päivä KRW 3,500 – 6,000 / 2,65 – 4,50 € riippuen käytiinkö Starbucksissa vaiko paikallisissa ei-ketjuissa. Lienee sanomatta selvää, että Starbucks oli kalleimmasta päästä teemakahviloiden ohella. 
 • Omasta kokemuksesta voin sanoa, että jos vain haluaa, niin Soulin alueella on hyvin mahdollista elää pienellä ruokabudjetilla. Keskimääräinen ruoka+kahvibudjetti voi olla KRW 15,000 / 11,40€ per päivä ja sillä pärjää ihan hyvin. Eli tähän päiväbudjettiin pohjautuen ruoka+kahvilakulut 2 viikolta ovat vähän yli 180€.

***

Lähtisinkö reissuun uudestaan? TOTTAKAI! Seuraavalla kerralla 3 viikoksi vähintään. Ja jättäisin shoppailut vikoille päiville ja keskittyisin seuraavalla reissulla ruokaan enemmän. Jos seuraavalla reissulla kerkeäisi myös muualle Etelä-Koreaan. Busan ja Jeju-saari ovat haavelistallani ykkösenä !

No comments

Kysymyksiä? Ruusuja? Risuja? Jätä kommentti, se merkitsee minulle tosi paljon :)